Vrees voor sluikstorten in Rommersom

Alle afvalbakken weg op carpoolparking

Hoegaarden - Het Gewest heeft al de afvalbakken weggehaald op de carpoolparking aan de E40 in Rommersom.

De bakken op de overstapparking werden systematisch volgepropt met huisvuil en ander afval dat passanten van thuis meebrachten. Rond elk van de meer dan tien bakken ontstond telkens opnieuw een groot sluikstort. Bouwmateriaal en huisraad werd kennelijk van heinde en ver aangesleept. De wegbeheerder schakelde over op groetre bakken en liet laatst de struiken wegkappen om de sociale controle te vergroten.

De tot voor kort bevoegde minister Ben Weyts (N-VA) kwam ter plaatse. Zijn opvolger, Lydia Peeters (Open VLD), liet kennelijk de bakken weghalen. Haar kabinet reageert nog niet "omwille van de opstart van het kabinet". Op de bakken was nu een bericht aangebracht: "Dit is een vuilnisbak, geen huisvuilbak". En ook de waarschuwing: "Draag zorg voor deze vuilnibak, anders wordt hij weggehaald". 

Omwonenden drukken de vrees uit dat er nu sluikstorten gaan ontstaan op en aan hun eigendom. Dat deed zich ook nu al vooraan tuinen: véél volle vuilniszakken, afval van barbecues, een dertig grote Eternitplaten,... In eigen gemeente valt met nieuwjaar de mogelijkheid weg om grof vuil naar het containerpark te doen. De indruk bestaat evenwel dat de sluikstorters in Rommersom van elders komen en op weg zijn naar de E40.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio