Vijftien strijkers in oude kapel aan Broekstraat

Tienen - Op vrijdag 25 oktober brengt het Ataneres Ensemble zijn programma MMM in de kapel van het Oud-College aan de Broekstraat.

De kapel is sedert kort in gebruik als tijdelijke concertzaal. Liefhebbers van
hedendaagse klassieke muziek, van viool, van poëzie en van stand-up-comedy
komen beslist aan hun trekken. Op 25 oktober treden er vijftien strijkers op, gecombineerd met videobeelden over feiten uit de twintigste eeuw. Op het programma staat onder andere muziek van Arvo Pärt, Erik Satie, Philip Glass en Piet Swerts. Dit 
programma wordt daags nadien tweemaal uitgevoerd in het Concertgebouw van Brugge naar aanleiding van Iedereen Klassiek, het festival van radio Klara. Maar eerst komt Ataneres dus naar Tienen.

En verder:

- Op 16 november brengt violiste Clara Evens een ode aan de viool. De muziekstukken  worden afgewisseld met poezië, geschreven en gebracht door Alexia Debbaut, dochter van organisator Bart.

- En op 25 november brengt Klassiek in de Kapel stand-up-comedy door de Amerikaanse komiek Steve Hofstetter. De man heeft op YouTube meer dan 500.000 volgers. 

Kaarten voor alle evenementen zijn te koop in de Belfiuskantoren van de regio, bij mannenmode De Gouden Schaar of online op www.klassiekindekapel.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio