Werkgroep Toegankelijkheid looft prijs uit aan horeca

De werkgroep met o.a. contactpersonen Paul Rabau (Tienen), Stef Puttemans (Hoegaarden). Foto: stef puttemans

Tienen - Toegankelijk Tienen bestaat twintig jaar en stelt tentoon in De Kruisboog, tot 27 oktober. Daarbij werden awards uitgereikt.

De werkgroep Toegankelijk Tienen viert controle uit op de toegankelijkheid van nieuwe openbare gebouwen, straten en pleinen. Maar ook handelszaken en horeca worden met een scherp oog bekeklen. Al vijf jaar worden prijzen uitgereikt aan handelaars die aandacht besteden aan de toegankelijkheid van hun zaak. Dit jaar ging de eerste prijs ging naar Brasserie en Hotel Kronacker in het stadspark. Er waren eervolle vermeldingen voor horecazakenbrasserie Zomers Zoet in het Vianderdomein en Plan B aan de Leopoldvest, plus de winkel Bike Sport .

Toegankelijk Tienen stelt tot 27 oktober kunstwerken en archiefstukken tentoon in het vrijetijdscentrum. Deelnelers zijn Pasform, ART-X, kunstenaars Lejon De Borger, Willy Savonet, Jacques Villeneuve. Er is poëzie van Lucie Putzijs. De werkgroep toont verder foto’s en teksten uit haar werking gedurende de jongste twintig jaar: de traplift in het stadhuis, de oprijplaten aan winkels, de rolstoelritten met politici...


Openingsuren:
Dinsdag 22/10: 10-12 uur en 14-17 uur
Woensdag 23/10: 14-17 uur
Donderdag 24/10: 14-17 uur en 19-21 uur
Zaterdag 26/10: 10-12 uur en 14-17 uur
Zondag 27/10: 10-12 uur en 14-17 uur
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio