Voortbestaan kleuterschool Meldert straks op gemeenteraad

Voortbestaan kleuterschool Meldert straks op gemeenteraad

Boskabouters. Foto: http://www.boskabouters.be/

Hoegaarden - Herwig Princen (Gewoon Wit) brengt een extra punt op de gemeenteraad van dinsdag aanstaande: voeg de vrije kleuterschool De Boskabouters bij het gemeenteonderwijs om haar voortbestaan te waarborgen.

De inrichtende macht van de vrije kleuterschool De Boskabouters in Meldert heeft de opheffing aangekondigd, wegens gebrek aan inschrijvingen. De door vrijwiligers ingezamelde gelden voor de renovatie van de lokalen worden aan andere doeleinden toegekend.

Gewoon Wit vraagt dat het schepencollege onderhandelt met de inrichtende macht, de eigenaar en de erfpachthouder van het gebouw, over een overdracht van de school aan de gemeente. Die zou een filiaal van de gemeenteschool moieten in stand houden in Meldert, naar het voorbeeld van Outgaarden. De fractie vraagt daarover de stemming op de zitting van dinsdag 12 november. 

Schepen Onderwijs en Financiën, Hans Decoster (CD&V), heeft al gezegd dat hij een overname door de vrije scholengroep Sint-Paulus, waartoe ook Mariadal behoort, meer aangewezen vindt. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio