Basisschool Mariadal wordt Gezonde School.

Basisschool Mariadal wordt Gezonde School.

Bij een vorige urban run in Mariadal. Foto: Raymond Billen

Hoegaarden - Van dinsdag 12 november tot en met dinsdag 26 november staat in de Vrije Basisschool Mariadal "Gezondheid" centraal.

 

Tijdens deze twee weken worden de leerlingen gestimuleerd om gezond te leven. Contactpersoon Miranda Buzzi: "Het project wordt geïllustreerd met een toneeltje waarin Vitamike, een gezond ruimtewezen, onderweg is naar huis: de groene planeet. Onderweg ondervindt hij problemen met zijn raket en hij roept de kinderen op om hem te helpen. De leerlingen kunnen ter hulp komen door verschillende gezonde activiteiten te voltooien en door voldoende te bewegen. Deze beweegkilometers zal Vitamike nodig hebben om terug op zijn planeet te geraken. Op het lukt zal pas duidelijk worden op de afsluitende apotheose op woensdag 27 november."

De gezonde activiteiten gedurende deze projectweken zijn erg uiteenlopend: lessen en activiteiten in elke klas in het teken van voeding, lichaam, ziekte, een bezoek van de tandarts in de kleuterschool, een uiteenzetting van een voedingsdeskundige in de lagere school, een bezoek aan het rusthuis en aan het ziekenhuis. Elke ochtend zal starten met ochtendgym. Er volgt een gezond ontbijt op woensdag 20 november (met vele lokale sponsors). Op vrijdag 22 november wordt in de namiddag een urban run georganiseerd door de gebouwen en het domein van Mariadal.

 

Dit project over gezondheid kadert in de visie van de school waarin we gezondheid en gezond leven hoog in het vaandel dragen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio