Bergévest/Paardenbrugstraat afgewerkt tegen midden maart 2020

Bergévest/Paardenbrugstraat afgewerkt tegen midden maart 2020

Foto: afdeling wegen en verkeer

Tienen - De komende weken wordt gestart met de opbouw van de rijweg en het fietspad aan de stadszijde van de Bergévest. Volgens de huidige planning zullen de werken van deze fase tot midden maart 2020 duren.

Wegen en Verkeer start met de bovengrondse herinrichting. Het gaat om de binnenring tussen het kruispunt met de Kapucijnenstraat en het kruispunt met de Paardenbrugstraat. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe riolering. De komende weken start de opbouw van de rijweg en het fietspad. De huidige verkeerssituatie blijft tot dan behouden. Momenteel worden de huizen aangesloten langs de Bergévest

Dit jaar gaan de werkzaamheden nog door tot vrijdag 20 december: de rioleringswerken helemaal afronden en de bovengrond opnieuw dicht maken, dan de fundering en onderfundering van de rijweg aanleggen en plaatsen van boordstenen. Daarna volgen twee weken kerstvakantie. 

Na nieuwjaar volgt de aanleg van een fietspad in beton, een trottoir in betonstraatstenen, de asfaltlagen van de rijweg en het aanbrengen van de markeringen. Het is ook in deze periode dat het wegdek van de Paardenbrugstraat mee wordt vernieuwd, in asfalt. Volgens de huidige planning duren al deze werkzaamheden tot midden maart 2020.

In de fase die daarop volgt de binnenring ter hoogte van de uitrit van de Beauduinstraat. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio