Update: De wijzigingen gaan in vanaf donderdag 21 november

Verschillende lijnbussen niet meer over de Grote Markt

Verschillende lijnbussen niet meer over de Grote Markt

Dit beeld verdwijnt: geen bussen meer op de Markt. Foto: google street view

Tienen / Hoegaarden - De Lijn schrapt voor de bussen naar het zuiden het traject door de Delportestraat, over de Grote Markt en de Broekstraat.

Aan de hoek van de Astridvest en de Broekstraat is een nieuwe opstapplaats voor busreizigers aangelegd (zie eerder bericht). Reden: een aantal lijnbussen passeert niet meer over de Grote Markt in Tienen en passagiers moeten tot aan het eind van de Broekstraat opstappen. Het zijn de bussen richting Hoegaarden, Geldenaken en Hannuit die de Grote Markt niet meer aandoen. De bussen richting Leuven, Lubbeek en Neervelp blijven via de Grote Markt rijden.

De ingreep treft de reizigers op de lijnen 360 (naar Geldenaken), 361 (naar Outgaarden) en 541 (schoolbus naar Meldert), plus de lijn 339 van de TEC (naar Goetsenhoven en Hannuit). Eind mei verzette het schepencolkege van Tienen zich nog tegen de vraag van de De Lijn voor het wijzigen van het traject. Vooral voor scholieren van de pas verhuisde scholengroep VIA moeten een eind verder lopen. De meeste hinder zal er zijn voor de ouderen die op de bus aangewezen zijn voor boodschappen. 

De maatregel is in stilte ingegaan op 4 november. Dat is gemeld door de gemeente Hoegaarden, niet door de stad Tienen. Probleem: de Astridvest is ook vandaag nog afgesloten wegens de werkaamheden aan de nieuwe bushalte. De Lijn heeft de nieuwe route opgenomen in zijn reizigersinfo maar tegelijk staat er een omleiding aangegeven ("Tienen: Astridvest afgesloten")

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio