Oproep voor inventaris historische kasseiwegen

Oproep voor inventaris historische kasseiwegen

Een deel van de weg in Sint-Katharina-Hauthem is aangelegd in waaiervorm met vierkante mozaïekkasseien in Tiense kwartsiet. Foto: VIOE (Inge Verdurmen)

Hoegaarden - Het Agentschap Onroerende Erfgoed (de Vlaamse overheid) wil alle historische kasseiwegen oplijsten. Vzw Hoegaards Erfgoed wil daar aan meewerken.

De oproep is overgenomen in het tijdschrift Alpaidis: Erfgoed maakt een inventaris van historische kasseiwegen aangelegd in streekeigen materiaal, zoals Tiense kwartsiet, Gobertange, kwartsiet van Rommersom, enz. De overheid doet hiervoor een oproep op de terreinkennis van de heemkundige kringen. In de eerste plaats wil men alle resterebnde kasseistroken in kaart brengen.

Hoegaards Erfgoed vraagt dorpsgenoten kasseiwegen te melden, met plaatsaandiuiding en foto. Meldingen worden ingewacht bij Maurice Dodion. De hierbijgevoegde foto komt uit de al bestaande Inventaris Vlaams Onroerend Erfgoed, nl. de mozaiekbestrating die in Hauthem verdwijnt en waarvan het materiaal wordt herbestemd in Meldert. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio