Kerstmarkten ook in de wijken

Kerstmarkten ook in de wijken

De kerstman is alomtegenwoordig.. Foto: Raymond Billen

Tienen - Op een tiental plaatsen worden standjes opgesteld voor de kerstmarkten en verwante feesten.

Naast Wintermagie op de Grote Markt, wordt voor kerstanimatie gezorgd op de aanpalende Torekens- en Mozartpleinen. Van vrijdag 13 t/m zondag 15 december en van vrijdag 20 t/m zondag 22 december staat er de kerstmarkt opgesteld. De Tiense Bakkersbond bakt ter plekke totemannen. De kerstman krijgt er een spreekuur.

Ga ook naarde kerstmarkt in de ondergrondse garage van wzc Sint-Alexius (Veldbornstraat/Academiestraat) op vrijdag 13 en zaterdag 14 december.  

Grimde Leeft organiseert op zaterdag 14 december de tiende kerstmarkt, overdekt in het Polderke (Pastorijstraat 88). Vanaf 16 uur is iedereen welkom om te kuieren langs de standjes en iets lekker te drinken of te snoepen. 

Ook Bost heeft zijn kerstmarkt (de zesde) op zaterdag 14 december, van 16 tot 22 uur. Om 18 uur brengt de kerstman een bezoek met wat lekkers en er volgt een optreden van Kevin Kinnaer. Op het plein aan de hoek Potstraat/Gallicstraat.

KLJ neemt in Oplinter deel aan de kerstmarkt bij de kerk op zaterdag 14 december van 16 tot 1 uur. Zij verkopen lekkere koekjes die vrijdagavond 13 december worden gebakken.

Goetsenhoven Leeft verdeelt kerstbomen op het Goetsenhovenplein op zaterdag 14 december van 13 tot 17 uur. Het doel is aan alle huizen een kerstboom te zetten, met warm-witte lichtjes. De Kerstmarkt in Huize Nazareth loopt zaterdag tussen 14u en 20u. 

Op vrijdag 20 december (14-17 uur) is het woonzorgcentrum Passionisten aan de beurt (ingang Aarschotsesteenweg 1). Alle senioren zijn uitgenodigd aan tafel, aan standjes en voor het optreden van violiste Chantal Trekels. In samenwerking met Seniorenraad Tienen.

Op vrijdag 20 december is er in De Toermalijn, aan de Hannuitsesteenweg in Bost, kerstmarkt in de gebouwen van de school. Iedereen welkom.

Nog op vrijdag 20 december (14 - 19uur) kan men ten voordele van Huize Levenslust terecht in de VIA-school aan de Waaiberg 43. Daar vind je ook het eigen schoolbier Lerareling.

Basisschool Stap voor Stap in Hakendover vier mee op 20 december: vanaf 15uur bar, snoep, kinderkoor, verkoop van wenskaarten... Er worden vier kersteverhalen opgevoerd (telkens kwart voor vier, vijf, zes en zeven).

De Spiegel besluit op 21en 22 december met attracties in de Spiegelstraat: kerstshopping met een hapje en een tapje. 

Kumtich kijkt uit naar het kerstfeest op 25 december vanaf 10uur in een verwarmde feesttent op het versierde Dorpsplein: jeneverbar, warme chocomelk, koffie, pannenkoeken, glühwein, frisdrank, soep... Van 14u30 tot 17 uur komt de kerstman geschenkjes uitdelen. Er zijn ook rondritjes met de Tiense Koetsiers. 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio