Nog zeventien sociale huurwoningen aan Residentie Das

Nog zeventien sociale huurwoningen aan Residentie Das

Foto: SWAL

Hoegaarden - Sociaal Wonen arrondissement Leuven (SWaL) bouwt zeventien sociale huurappartementen met ondergrondse bergingen aan de Kauterhof.

SWal schrijft een aanbesteding uit voor de bouw van de laatste reeks van zeventien woningen op de voormalige brouwerijsite, kant Kauterhof. Er werden twee appartementen minder voorzien om ruimte te maken voor een overdekte collectieve buitenruimte. Ook het dieper gelegen stuk achtertuin wordt collectief.

Er worden steeds vijf appartementen gegroepeerd per inkompatio. De gelijkvloerse woningen hebben een privétuin met terras. Aan de achterzijde van de tuin-terraszone is een collectief pad dat leidt naar de collectieve tuin bij de overdekte buitenruimte. Ert zijn zeventien parkeerplaatsen, 69 fietsstalplaatsen in een afgesloten fietsenstalling en 36 fietsenbeugels voor bezoekers.

De aannemer zal begin februari bekend zijn. De werken starten nadien. Voltooiing 
tegen de zomer 2021. De rij huizen sluit aan bij de bestaande Residentie Das en ze zullen dezefde naam dragen. Dat verwijst naar het populairste bier van de brouwerij Loriers.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio