Subsidie voor aankoop fietsmateriaal in scholen

Subsidie voor aankoop fietsmateriaal in scholen

Foto: provincie vlaams-brabant

Tienen / Hoegaarden / Glabbeek - De provincie Vlaams-Brabant geeft aan 42 scholen uit 23 gemeenten in totaal 188.930 euro subsidies voor hun mobiliteitsprojecten.

“We willen zoveel mogelijk inwoners aan het fietsen krijgen”, zegt Tom Dehaene (CD&V), gedeputeerde voor mobiliteit. “Hoe meer kinderen te voet of met de fiets naar school gaan, hoe minder auto’s in de omgeving van de school. Dat zorgt dan weer voor een veiligere schoolomgeving en het past in onze provinciale ambitie om klimaatneutraal te worden”.

De subsidies werden gegeven aan 42 scholen uit Aarschot, Asse, Beersel, Begijnendijk, Bekkevoort, Boutersem, Glabbeek, Halle, Hoegaarden, Kampenhout, Lennik, Leuven, Opwijk, Oud-Heverlee, Roosdaal, Rotselaar, Sint-Gensius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Tienen, Tremelo, Vilvoorde, Zoutleeuw.

In de vrije basisschool Mariadal in Hoegaarden gaat het om de aanleg van de fietsenstalling (5.000 euro). Plus eenzelfde bedrag voor het speciaal lager onderwijs Mariadal voor de aankoop van (loop-)fietsen, fietshelmen, fluohesjes en fietspompen.

Oudervereniging De Luchtballon Tienen vzw (Sliksteenvest 1) ontvangt steun voor de aankoop van (loop-)fietsen, fietshelmen en -sloten, GoPro en materiaal voor het fietsatelier (4.960 euro). 

Vrije basisschool De Duizendpoot in Bunsbeek ontvangt 2.608 euro voor de aankoop van fietsen, loopfietsen en steps.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio