Station in Tienen beter toegankelijk met rolwagen

Station in Tienen beter toegankelijk met rolwagen

Foto: ROB TV

Tienen - Tegen 2025 wil de NMBS het aantal toegankelijkste stations verdubbelen, tot meer dan 150. Ook Tienen hoort daarbij.

In 2019 zijn 71 stations integraal toegankelijk voor rolstoelgebruikers, zowel de perrons,  als de loketten of één ticketautomaat. De NMBS wenst dit aantal tegen 2025 te verdubbelen, tot meer dan 150 integraal toegankelijke stations. Met het oog daarop zijn er nog aanpassingswerken aan de gang. Bijvoorbeeld: begin oktober is in Aalst een nieuwe tunnel geopend met liften naar elk perron en ook in Tienen zijn werken aan perronhellingen aan de gang. In Hasselt wordt begonnen met het plaatsen van liften naar de perrons.

François Bellot (MR), minister van mobiliteit, preciseert: "De nieuwste treinen en de gerenoveerde treinen zijn aangepast aan rolstoelgebruikers. Een multifunctioneel rijtuig heeft ruime plaatsen en aangepaste toiletten. Deze rijtuigen zijn gekoppeld aan treinen van het type gerenoveerde Breaks, vierledige, M6, Desiro en M7. Dit vertegenwoordigt ruim de helft van de vloot. Assistentie bij in- enuitstappen blijft nodig om de opening tussen het perron en de trein te overbruggen. De nieuwste treinstellen beschikken over een hellend vlak maar er zijn bij ons perrons met drie verschillende hoogtes."

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio