Eerste bolle-pijl voor oude en minder oude wagens

Eerste bolle-pijl voor oude en minder oude wagens

Foto: kerstensmotorsport

Hoegaarden - Voor het eerst komt er een bolleke-pijl avondrit in en rond Hoegaarden voor oldtimers, youngtimers en andere wagens.

Bij de oldtimerevenementen wordt een zoektocht aangekondigd voor zaterdag 29 februari, met zowel gemakkelijke als moeilijke bol-pijl. Het bol-pijl systeem wordt gereden volgens een verzorgd roadbook waarbij aan de hand van getekende situaties vanaf de bol in de richting van de pijl gereden wordt. Beoogd wordt een leuke rit in de donkere omgeving van Hoegaarden op te leggen. Het vertrek is gepland om 18 uur aan de sporthal aan de Tiensestraat. Er worden landelijke wegen opgezocht, tot over minder bekende paden bijvoorbeeld in Hoksem. 

Het traject bestaat uit een deel met 97% verharde en rustige wegen. U kunt inschrijven in verschillende categorieën, ook just for fun. Deze rit wordt gereden volgens het klassiek bolleke-pijl systeem, met de vermelding van de meeste straatnamen en eventuele extra gegevens om de rit zo duidelijk mogelijk te maken. The next level wordt grotendeels gereden volgens het gestileerde bol-pijl systeem met de nodige instinkers en valstrikken. Maar het gaat hier niet over een snelheidswedstrijd. Verkeersveiligheid en respect voor de omgeving en haar bewoners is vereist.

Het startnummer wordt gegeven in volgorde van inschrijving. Dat kan na betaling van de deelname in de kosten van 15 euro op rekeningnummer BE83 7340 0093 1815 – BIC KREDBEBB op naam van Kerstens en Kerstens Motorsport met de vermelding van de naam van de piloot, de naam van de copiloot en het merk van de wagen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio