Provincie lanceert nieuwe bierkalender

Provincie lanceert nieuwe bierkalender

Bij de voorstelling met uit Hoegaarden schepen Marleen Lefevre. Foto: provincie vlaams-brabant

Hoegaarden - Daarom zet Toerisme Vlaams-Brabant een heel jaar lang het aanbod in de kijker met een nieuwe bierkalender tijdens de campagne ‘Rondje Vlaams-Brabant’.

“Op de bierkalender die vandaag wordt gelanceerd kan je gedurende het ganse jaar (H)echte biermomenten vinden. Sluit aan voor een brouwerijbezoek, fiets of wandel langs sfeervolle brouwpubs of typische bruine cafés. Breng een bezoekje aan een lokaal streekbierenfestival of neem deel aan de hoppluk. Je degusteert het allemaal in Vlaams-Brabant en je zorgt er daarenboven voor dat de lokale horeca en brouwers er beter van worden”,  zegt gedeputeerde Monique Swinnen (CD&V).

De provincie telt dertig brouwerijen en 250 streekbieren, van de allergrootste wereldspeler tot de kleine ambachtelijke brouwer. Er komt een brochure uit, een bierlied door Lenny en de Wespen en het permanente aanbod is te lezen op https://www.toerismevlaamsbrabant.be/thema/bier/promotieclip-bier.

Ook brasserie Kouterhof en café/brouwerij Nieuwhuys zijn vermeld, plus de brouwleerwandeling (met brochure). De bieten- en bierfietstocht vertrekt in Hoegaarden (aan het Kapittelhuys en het Park) en gaat via de cafés Brem en de Venetiaen naar Meldert, Hakendover, enz. Op de kalender staan o.a. een Open Brouwdag in 't Paenhuys (21 maart) en een rondleiding Start to Moutgaarden (31 mei).  

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio