Fancy Flamingo’s lanceren RetroDansant

Sweet Cherry Dolls. Foto: if

Glabbeek - Met RetroDansant gaat Fancy Flamingo’s vzw opnieuw naar de jaren ’50 en ’60 met de Back Seat Boppers, 2-3-Go en de Sweet Cherry Dolls. Voor deze retrobeleving moet je al aanstaande zondagnamiddag naar Hangaar44.

 

Je kan er dansen, retromarktjes bezoeken en er is kinderanimatie. Dat alles op een T-Dansant zoals het hoort, dus op zondagnamiddag. ‘Vroeger gingen we vaak uit op zondagnamiddag. Dat heette toen een T-Dansant, leuk met de beentjes zwieren op mooie dansmuziek. Met onze Fancy Flamingo’s willen we die vibe terugbrengen naar het Hageland op onze RetroDansant.’, aldus Sonia Mertens alias ‘Frieda Flamingo’.

In Hangaar44 wordt gedanst op de muziek van de jaren ’50 en ’60, met dansinitiatie, een knipbeurt bij de barbier of een retro make-over bij een styliste. Er staan oldtimers, een rad van fortuin en wedstrijd voor een dessertje of de jackpot. Voor de kinderen komen er een springkasteel en een clown. De eerste driehonderd bezoekers krijgen ook een goodiebag.

De organisatoren zijn Sonia Mertens van de retro-fashion store ‘Poopidoo’ in Sint-Joris-Winge, en choreografe van de Sweet Cherry Dolls. Verder werken mee: Tom Devos van het Hagelands Oldtimer Treffen, Nacht van de Ondernemer, Museum44 en After Work Party Tienen, en Alexander Cafmeyer, alias ‘Freddy Flamingo’, met ervaring in de West- en Oost-Vlaamse cultuurscene.

RetroDansant: zondag 26 januari van 13u tot 18u in Hangaar44 in Glabbeek. Tickets in voorverkoop tot en met zaterdag 25 januari op www.retrodansant.com voor 8 euro (Kassa: 10 euro). Kinderen tot en met twaalf gratis.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio