Wielertoeristen voor H.-Hart via Hoegaarden

Wielertoeristen voor H.-Hart via Hoegaarden

Vlierbeekriders verkiezen route via Overlaar/Hauthem in plaats van Kauterhof. Foto: googlestreetview

Hoegaarden - De Vlierbeekriders laten wielertoeristen kennismaken met een deel van het parcours van het wereldkampioenschap wielrennen in 2021.

Vlierbeekriders is een wielerorganisatie met zetel in de abdij van Vlierbeek (Kessel-Lo).  Op zaterdag 27 juni organiseren ze hun Classic voor de negende keer, en dat ten voordele van Family Friendly Projects van het Heilig-Hartziekenhuis te Leuven. Er wordt gereden over vijf circuits, bewegwijzers. Het langste meet 135 kilometer en passeert o.a. in Hoegaarden. Een deel daarvan zal ook vervat zitten in het WK-parcours, met aankomst in Leuven op de Ruelensvest (Philips), in 2021.

Deze rit gaat via de Chartreuzenberg naar Bekkevoort waar een bevoorrading plaats vindt. De rit volgt dan wegen richting Tienen waar het in een grote lus gaat over Eliksem, Meer, Goetsenhoven, Outgaarden, Hoegaarden (Overlaar, Lange Gracht, Marollenkapel, Hauthem), Meldert... Andere Vierbeekriders, die de 120km afleggen, sluiten aan op dit parcours, vanuit Kumtich en Oorbeek naar Meldert. Men eindigt via Huldenberg  en Druivenstreek. Deze rit laat een eerste keer kennis maken met een deel van het WK-parcours van 2021. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio