Vervoersbedrijf Engelbosch is Ondernemer van het Jaar (in de regio)

Vervoersbedrijf Engelbosch is Ondernemer van het Jaar (in de regio)

Michel Engelbosch. Foto: VOKA

Tienen - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant regio Zuid-Hageland riep het regiobestuur het transportbedrijf Engelbosch uit tot "Zuid-Hagelandse Ondernemer van het jaar".

 

 

Michel Engelbosch startte in 1997 als eenmanszaak. Nu rijden er 35 vrachtwagens rond. Michel Engelbosch bezoekt maandelijks zijn klanten op de werkvloer: “Zo hoor je veel dingen, zie je veel gebeuren en heb je een meer betrokkenheid met de klant. Doordat de communicatielijnen korter zijn gebeuren er hierdoor ook minder fouten. Onze chauffeurs moeten aan tal van kwalificaties voldoen, en dergelijke meer. Maar dit genereert ook een belangrijk commercieel gevolg: het wordt een niche markt, waardoor de concurrentie op dit vlak ook afneemt.”

Het vervoersbedrijf uit Tienen werkt met een jonge vloot en uitsluitend met Belgische chauffeurs zodat de communicatie met de klant veel beter kan verlopen. Het blijft gevestigd in Tienen: "Ook al wordt dit soms moeilijk om in Tienen nog uit te breiden. Maar ik ben een Tiense ondernemer, met klanten in Tienen, die in Tienen wil blijven. Want de Belgische en Zuid-Hagelandse markt onze belangrijkste regio. Doordat al onze medewerkers Nederlands en Frans spreken zorgt dat voor makkelijke en duidelijke communicatie met onze klanten”.

Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka Vlaams-Brabant zegt: “Michel Engelbosch is een ondernemer met zijn hart op de juiste plaats. Hij blijft nauw betrokken bij al zijn medewerkers en klanten. Zo heeft hij zelfs een handboek voor chauffeurs geschreven over hoe je moet omgaan met verschillende scenario’s waarmee je als chauffeur in aanraking mee kan komen. Inspirerend!”

Engelbosch bvba, is gevestgd op het Industriepark 16, B.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio