Tienen is bij de toegankelijke gemeenten

Tienen is bij de toegankelijke gemeenten

Werkgroep Toegankeljjk Tienen op de kerstmarkt. Foto: stefke puttemans

Tienen - Tienen en andere gemeenten voerden het afgelopen jaar het provinciale actieprogramma rond toegankelijkheid uit en ontvingen daarvoor het handvest.

De gemeenten Aarschot, Affligem, Diest, Halle, Huldenberg, Kapelle-op-den-Bos, Lennik, Leuven, Lubbeek, Machelen, Merchtem, Sint-Pieters-Leeuw, Tienen, Tremelo, Vilvoorde, Zaventem, Zemst en Zoutleeuw mogen zich Toegankelijke Gemeente noemen. 

"We hechten veel belang aan toegankelijkheid voor personen met een beperking en ouderen”, zegt Tom Dehaene (CD&V), gedeputeerde voor mobiliteit. “Toegankelijkheid vormt voor twintig procent van de bevolking immers de basisvoorwaarde om te kunnen deelnemen aan het maatschappelijk leven. De lokale besturen spelen hierin een cruciale rol en zijn dan ook onze voornaamste partners. Vandaar dat we de campagne."

In het voorjaar 2019 lanceerde de provincie de tweede editie van de campagne “Jouw gemeente, toegankelijke gemeente? Samen werken we eraan!” De campagne omvatte een 10-puntenprogramma waaraan de gemeenten, samen met On Wheels, en Inter, konden werken. Belangrijke punten zijn het screenen van parkeerplaatsen en handelszaken, de organisatie van een toegankelijk evenement, het organiseren van een knelpuntwandeling en een overlegmoment met de gebruiker.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio