Na Zwitsers instituut, komt ook minister langs bij ToverWijzer

Zwitserse organisatie voor outdoor learning op bezoek in de ToverWijzer/© if

De ToverWijzer, de school die straks haar lokalen verliest, geniet buitenlandse belangstelling. En dinsdag komt een minister langs.

Raymond Billen

Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) geeft 185 scholen financiële steun voor een cultureel project in de klas. Zo zullen meer dan 12.000 jongeren op school bezoek krijgen van bijvoorbeeld een schrijver, een regisseur of een muzikant. Dinsdag zal de minister zijn nationaal project toelichten tijdens een schoolbezoek aan De ToverWijzer aan de Sint-Truidensesteenweg in Tienen. Ook schooldirectrice An Soontjens zal er tekst en uitleg verstrekken.

Vorige week kreeg de school, die haar laatste school afrondt in de stadsgebouwen in Grimde, bezoek van natuurpedagogen Silviva. Dat is een Zwitserse expertisecentrum Lernen mit den Natur. Tot zijn hoofdactiviteiten horen de vorming van leerkrachten en natuurpedagogen, het ontwikkelen van een natuurpedagogisch aanbod en de inzet voor duurzame natuuronderwijsconcepten in binnen- en buitenland. De studiereis naar België was vooral gericht op het uitwisselen van ervaringen en methoden.

De natuur staat centraal in methodeschool De ToverWijzer en is verweven in alle haar projecten en vakken. In de kleuterklassen heeft Outdoor Learning al een formele plaats gevonden in het programma. Het wordt aangeboden als Immersion Française in samenwerking met ouders met de juiste ervaring. In de toekomst wil De ToverWijzer het element natuur nog meer benadrukken en Outdoor Learning in alle klassen verankeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt