Inzameling vanuit twee ziekenhuizen ten voordele van Congo

Inzameling vanuit twee ziekenhuizen ten voordele van Congo

Directeur Gust Rector en dokter Hans Struyven overhandigen de cheques. Foto: if

Tienen - Het Heilig-Hartziekenhuis en de Alexianen Zorggroep Tienen zamelden 45.000 euro in voor goede doelen in Congo.

Tijdens de eindejaarsperiode organiseerde het Heilig-Hart, samen met de Alexianen Zorggroep, verschillende acties om geld in te zamelen voor goede doelen in Congo die een link met beide zorginstellingen hebben. Zo passeerden een eetfestijn, een quiz, een klassiek concert en een après-skiparty de revue. Nu de acties afgelopen en de opbrengsten geteld zijn, overhandigden de directeurs Gust Rector en Hans Struyven de cheque met de totale opbrengst aan de vertegenwoordigers van de goede doelen.

De actie met de grootste opbrengst was de quiz, die georganiseerd werd door patiënten en medewerkers van de PAAZ, de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis in Tienen. Deze actie bracht maar liefst 9.139 euro in het laatje.

Naast de opbrengsten uit de benefietacties deden beide instellingen nog een gift, wat het totaalbedrag op 45.000 euro brengt. Deze grote som zal worden gebruikt om medisch materiaal en een jeep aan te kopen voor zorgverleners in Congo. Het gaat om Sosame, een centrum voor geestelijke gezondheidszorg in Zuid-Kivu. Het centrum behandelt niet alleen geesteszieken, maar ook getraumatiseerde slachtoffers van bendeoorlogen in de provincie. Tweede doel is het vervangen van de jeep, onbruikbaar na een ongeval, van de Zusters Passionisten die in Kikwit zorgen verkenen aan hulpbehoevenden.

Meer info over de goede doelen:  www.rztienen.be/rafiki

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio