Groen en Ecolo bundelen kracht ten bate van openbaar vervoer

De acties aan het station in Tienen. Foto: Groen

Tienen / Hoegaarden / Glabbeek - Ecolo en Groen vragen aandacht voor het busverkeer tussen Geldenaken en Tienen. De groepen deelden samen chocolaatjes uit aan de stations in de beide steden.

Groen en Ecolo willen samen de problemen van mobiliteit in de regio bekijken. De taalgrens mag daarvoor geen obstakel vormen. Vanuit Geldenaken en omgeving wordt bijvoorbeeld op goed openbaar vervoer gerekend naar het ziekenhuis in Tienen. Ook passeren vele pendelaars uit de brede regio in het treinstation vanTienen. Om gebruikers van bus en trein te steunen deelden de partijen, in de ochtend van Valentijnsdag, chocolaatjes uit aan het station.

De dag voordien stonden ze aan busstation in Geldenaken. Ecolo engageert zich voor een betere busvervoer in de regio: frequentere dienten, meer zitplaatsen, actuele infomatie, haalbaar tarief, goed onderhouden stopplaatsen.

Ook SamenGROEN Glabbeek voegde zich bij de actie met negentig andere Groengroepen Valentreinkaartjes. Glabbeek stond mee aan het treinstation en de bushaltes om de honderdduizenden pendelaars die elke dag het openbaar vervoer nemen te bedanken.  

Samen met kamerlid Kim Buyst en Vlaams parlementslid Björn Rzoska willen Groen Tienen, SamenGROEN Glabbeek en Ecolo Jodoigne werk maken van een uitbreiding van het aanbod in openbaar vervoer ’s avonds en van een nachtaanbod op de grote lijnen.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio