Samenwerking tegen inbraken in Houtem en rond station

Tienen - Er wordt ook een buurtpreventienetwerk opgestart in Sint-Margriete-Houtem en in de brede buurt rond het station in Tienen. Na Goetsenhoven, Oplinter, Hakendover, Bost, Kumtich en Vissenaken gingen al voor.


Binnen zo’n netwerk melden buurtbewoners verdachte situaties aan elkaar, na de politie op de hoogte gebracht te hebben. Op die manier hopen ze het aantal inbraken in woningen terug te dringen. Een buurtpreventienetwerk is een netwerk van burgers die elkaar informeren over verdachte personen, gedragingen en voertuigen. In eerste instantie verwittigen ze de lokale politie. Vervolgens plaatsen ze een bericht in de daartoe opgerichte WhatsAppgroep om de leden te alarmeren.

Eind december waren er al 468 personen aangesloten bij de netwerken in Goetsenhoven, Oplinter, Hakendover, Bost, Kumtich en Vissenaken. Ook Sint-Margriete-Houtem gaat er nu mee van start. In het westelijke gedeelte van Tienen, tussen Kumtich en Vissenaken en de zone rond het station, wordt er bijkomend het netwerk ‘Wijk Station’ opgestart. De stad plaatst op de belangrijkste invalswegen van het werkgebied buurtpreventieborden. Zo wordt er ruchtbaarheid aan het initiatief gegeven en zullen meer buurtbewoners zich engageren. 

Inwoners die lid willen worden (vanaf zestien jaar) van de buurtpreventienetwerken kunnen hiervoor contact opnemen met de coördinator van Sint-Margriete-Houtem Guy Allard of met Bart Vanbilloen van de ‘Wijk Station’.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio