Scholieren in werkgroep "Nee, tegen nonsens"

Scholieren in werkgroep "Nee, tegen nonsens"

Foto: provincie vlaams-brabant

Tienen - De provincie Vlaams-Brabant organiseert tussen 17 februari en 6 maart Europalessen voor leerlingen van de derde graad middelbaar onderwijs.

 

Tijdens 24 workshops nemen er in het totaal 618 leerlingen van scholen uit Aarschot, Asse, Diest, Haacht, Leuven, Tienen, Sint-Genesius-Rode en Vilvoorde deel. De thema’s gaan over vluchtelingen, fake news en het ontstaan en de werking van de Europese Unie. In Tienen: op donderdag 20 februari in GO! atheneum(5 Humane) met de workshop Nee tegen nonsens.

In de workshop over vluchtelingen bijvoorbeeld kijken de leerlingen door de bril van de vluchtelingen, de EU-landen en hun eigen bril. Ze komen te weten hoeveel mensen wereldwijd op de vlucht zijn, waar ze naartoe gaan, vanwaar ze komen. Ze leren welke maatregelen de EU-lidstaten namen en nemen en eindigen met een debat.
Tijdens de workshop over fake news gaan de leerlingen als echte mythbusters zelf aan de slag. Ze proberen fake news te onderscheiden van 'echt' nieuws en leren om desinformatietechnieken te herkennen.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio