Sint-Rochuskapel beschikbaar voor alle mogelijke concerten

Sint-Rochuskapel beschikbaar voor alle mogelijke concerten

In de St.-Rochuskapel. Foto: Raymond Billen

Hoegaarden - In de kapel van Mariadal vinden steeds vaker concerten plaats, van uiteenlopende organisaties. De verhuring van de ruimte is nodig om de jaarlijkse vaste kosten te dekken.

De kapel en aanpalende ruimte (ingang Kloosterstraat) is in erfpacht door de Vrienden van Sint-Rochus. De vereniging heeft recentelijk de orgelrestauratie afgehandeld. Zij staat jaarlijks in voor het onderhoud van het gebouw, constante verwarming en verzekering. Qua inkomsten rekent men op sponsors en op de verhuurinkomsten. De kapel is ter beschikking voor passend cultureel gebruik tegen 250 euro. Alle evenementen dragen op die manier bij tot de instandhouding van dit unieke patrimonium.

Voor de komende maanden nemen de Vrienden van Sint-Rochus o.a. deel aan de Open Monumentendag, de Dag van de Stilte, de herdenking van de tweehonderd jaar aanwezigheid van de Zusters van de Vereniging met het Heilig-Hart. Voor dat laatste is de publicatie van een gedenkboek, rondleidingen, enz. gepland. Vzw Hoegaards Erfgoed heeft samen met de zusters het opzoekingswerk verricht, tegelijk goed voor een tentoonstelling.

Verder in de kapel: op 24 oktober een concert voor Vrienden, op 19 juni het Feest van het H.-Hart, in april en mei oefenstonden en een concert door studenten op het orgel, op 9 mei bezoek door de Tiense Orgelkring, tussendoor koorrepetities en aan het eind het kerstconcert. Info over gebruik van de kapel: voorzitter Maria Marchal, Stichelke 20, 3320 Hoegaarden. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio