Carnavalstoeten vertrekken aan drie scholen

Carnavalstoeten vertrekken aan drie scholen

De nieuwe Glabbeekse carnavalswagen. Foto: Gildegarde

Tienen / Glabbeek - Op vrijdag 21 februari vieren de scholen mee carnaval: om 9uur aan de school in Kapellen, om 9u30 in Glabbeek, om 13uur in Bunsbeek.

De scholen werken hiervoor samen met verschillende carnavalsgroepen, in eerste instantie de eigen Glabbeekse Gildegarde. Kleuters zitten op wagens en oudere scholieren lopen mee. Hier mag confetti worden gestrooid, op de straat, niet in en om de huizen. Achteraan passeert de gemeentelijke borstelwagen want confetti mag niet in de riolen waaien.

In Kapellen gaat de stoet langs de Dorpsstraat, Stationsstraat en Dries. In Glabbeek rijden de wagens door de Dries, Rode, Kapellenstraat, Stationsstraat. In Bunsbeek gaat het van de Schoolstraat naar Boeslinter, Pepinusfort, Oude Diestsestraat en terug. De carnavalisten ontvangen na afloop, om 19uur, de sleutel van de gemeente in het gemeentehuis.

Op zaterdag 22 februari vindt in de gemeentelijke evenementenhal Hangaar 44 de carnavalsfuif van jeugdhuis De Bunker plaats. Om 19u heeft in samenwerking met De Bunker Jeugd een gratis carnavalsfuif plaats voor de allerkleinsten. Vanaf 22u volgt de carnavalsfuif voor de oudere jeugd door, met gratis entree voor iedereen die is verkleed. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio