Meldertnaar secretaris-generaal van de Europese vakbondsfederatie

Meldertnaar secretaris-generaal van de Europese vakbondsfederatie

Luc Triangle. Foto: http://industriall-europe.eu/

Hoegaarden - Dorpsgenoot Luc Triangle is secretaris-generaal van de Europese vakbondsfederatie. Hij spreekt voor de Hoegaardse afdeling van de vakbond ACV op de infoavond "Welke sociale toekomst voor Europa?".

Luc Triangle (59), uit de Begijnenblokstraat in Meldert, staat dagelijks ten volle in het sociale debat. Hij wijst bij het ACV op de grootste uitdagingen die op ons afkomen: "Digitalisering is er zo een. Houdt deze evolutie vooral gevaren in, of zijn er ook voordelen te rapen voor de toekomstige generaties werknemers? Het is zeker iets dat we van zeer nabij opvolgen. Net zoals we dat doen met de uitdagingen die het klimaatthema stelt."

"Waar we nu al hard aan werken, is het wegwerken van de grote ongelijkheden in de statuten, lonen en arbeidsvoorwaarden tussen werknemers in Europa. Bij ons in West-Europa liggen de lonen gevoelig hoger dan in meer oostelijke regio’s. We strijden tegen de sociale dumping die dit tot gevolg heeft. En we beroepen ons hiervoor zeker op de Europese sociale pijler.”

ACV laat op de avond in Hoegaarden hieriover ook Cindy Franssen, Europees parlementslid voor CD&V aan het woord. Op woensdag 19 februari om 20uur in jeugdhuis Paenhuys (Stoopkensstraat).  

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio