Weerman Hugo Mathues te gast in 't Schip

Weerman Hugo Mathues te gast in 't Schip

Hugo Mathues tijdens een schoolbezoek. Foto: de oogappel

Tienen / Hoegaarden - Op donderdag 27 februari vanaf 20uur maakt Hugo Mathues het mooie weer in Hoegaarden. Mathues is de weerman van het meetstation in Ransberg.


Davidsfonds nodigt de weerman uit om zowel het weder als de klimaatevolutie te bezweren. De lezing vindt plaats in 't Schip (de gerestaureerde zolder, ingang via Valleistraat). Hugo Mathues (61) vertelt over weervoorspellingen, beschikbare weersites, de weerevolutie. Waarom is er een opwarming? Wat zijn de gevaren? Mathues put uit eigen waarnemingen, dan na dag, en uit noitities vanaf 1706. Hij publiceert over de opwarming van de aarde sinds 1880. Zijn regionale meetgegevens gaan terug tot 1973.

Davidsfonds koos voor een ontmoeting in 't Schip in Nerm gezien de grondige restauratie van het gebouw. Het heeft al eeuwen het weer getrotseerd, met niet zelden watersnood gezien zijn ligging aan/op de Schoorbeek. De voormalige winkel/herberg is gerestaureerd als woonhuis. De verdieping staat open voor belangstellenden, zonder commercieel doel.

De avond van 27 februari staat open voor iedereen maar het aantal plaatsen is beperkt. Entree: 8 euro leden DF, 10 euto niet-leden. Inschrijven: DF Hoegaarden.    
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio