Volgend concert in kapel van Grauwzusters

Volgend concert in kapel van Grauwzusters

Kapel van de Grauwzusters (Gilainstraat). Foto: Kris Vandevorst, onroerenderfgoed.be

Tienen - Klassiek in de Kapel organiseert per definitie concerten in de kapel van het oud college. Dit weekeinde was evenwel de Onze-Lieve-Vrouwkerk aan de beurt. De volgende afspraak is in de kapel van de Grauwzusters van het H.-Hartziekenhuis.

Het volgende concert van Klassiek in de Kapel heeft plaats op woensdag 1 april om 20u.15 in de kapel van de Grauwzusters in Tienen. Dan brengen pianist Jan Michiels en acteur Hubert Damen (bekend van Witse) een symbiose van pianomuziek van o.a. Bach en Bartok en poëzie van o.a. Gezelle en Van Ostaijen.

Het vorige concert was een benefiet. Dat leverde duizend euro op voor Bindkracht vzw uit Landen. Dat is een woon- en zorgomgeving voor dertien mensen met een verstandelijke beperking. Voor het concert werd de O.-L.-V. ten Poelkerk ingeruimd. Het koor Melpomene uit Antwerpen zong er a capella muziek van o.a. Giovanni Pierluigi da Palestrina, Orlandus Lassus en Cypriano de Rore.

Organisatoren Jacques Kinnaer en Bart Debbaut: "Ondanks de corona-crisis waren veel mensen speciaal voor dit concert afgezakt naar de kerk. Ze genoten van de bijzondere ingetogen manier waarmee het 30-koppige koor met een indrukwekkende stembeheersing de muziek van de grootmeesters van de polyfonie uitvoerde. Nadia Quintens, oprichtster en bezielster van Bindkracht gaf tijdens de pauze tekst en uitleg over de noden en de werking van de vzw."

Tickets via www.klassiekindekapel.be en bij mannenmode De Gouden Schaar.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio