Vandaag in Glabbeek, straks ook in Tienen

Pilootproject voor online overzicht coronawinkels

© if

De gemeente Glabbeek is pilootgemeente voor het gratis online ondernemersplatform van Unizo.

Raymond Billen

Op het ondernemersplatform kunnen onder andere apotheken en voedingszaken, die in coronatijden open blijven, maximaal ondersteunen en hun klanten informeren. Via deze online tool kan een klant ontdekken welke handelszaken open zijn en waar je kan bestellen voor afhaal of thuislevering. Dar voorkomt een roodgloeiende telefoon en een overspoelde mailbox.

De gemeente Glabbeek is de pilootgemeente waar dit ondernemersplatform vandaag gelanceerd werd, maar het is de bedoeling dat zoveel mogelijk Vlaamse gemeenten mee aansluiten. Intussen werden de gemeenten in het Hageland al gecontacteerd om mee te doen. De onlinetool is voor de gemeente Glabbeek al volledig en bereikbaar via https://vlaanderenonline.be/glabbeek/.

Mario Vanhellemont (Unizo Hageland) kreeg, na Glabbeek, al positief antwoord uit Tienen, Bekkevoort, Linter en Tielt-Winge.

Tom Devos (VlaanderenOnline): “We erken intussen nog verder om deze applicatie te voorzien van een nog snellere manier voor afhaling en thuislevering mogelijk te maken, waarbij men via het platform ook onmiddellijk van thuis al de betaling kan uitvoeren. Zo kunnen we contactloos betalen nog veiliger maken voor winkelier en klant.”

Gemeentebestuur of ondernemersvereniging kan aansluiten met een mail naar hello@vlaanderenonline.be.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio