Corona: dorpsgenoten bieden hulp aan voor boodschappen

© Clem Rob

Na "Hoegaarden helpt'" is er een "Meldert helpt" in de maak.

Raymond Billen

In de facebookgroep Meldert Leeft verschijnt dit aanbod: "Zijn er mensen in Meldert die hulp nodig hebben of willen geven? Ik werk van maandag tot woensdag thuis en kan op die dagen en op zaterdag al eens boodschappen doen voor mensen, of spullen gaan ophalen, enz. (Veilig natuurlijk: met handschoenen aan, spullen voor de deur zetten, dat soort voorzorgen.) Of zijn er andere noden en vragen om hulp? Laat maar horen."

Schepen Marleen Lefevre reageert: "Op het schepencollege bekijken we of dit al dan niet gemeentelijk gecoördineerd wordt. Al heel veel meldingen van vrijwilligerswerk toegekregen. Belangrijk dat het veilig gebeurt." Inussen is een bericht verspreid over de gemeentelijke coördinatie: bel 016-76 87 60 of mail info@gemhoegaarden.be.

Er functioneert ook al een Hoegaarden Helpt. Bijvoorbeeld voor boodschappen bij winkel of apotheek. Betalingen gebeuren liefst met kaart/payconic/overschrijving, om mogelijke besmetting tot een minimum te beperken. Liefst dus geen cash. Info: onder andere via Patrick Betrains (0478-82 86 11). Bakkerij Sven speelt hier reeds op in door bestellingen aan huis via deze groep te organiseren.

Hoegaarden Helpt stelt voor aan het schepencollege in Hoegaarden te starten met Give a Day. Dat is een hulpplatform waarop alle lokale initiatieven en vrijwilligers vindbaar zijn voor iedereen. Schepen Hans Decoster verspreidde intussen een gedrukt overzicht van de afhaalwinkels en dergelijke, "omdat niet iedereen online bereikbaar is". De gemeente vraagt nu ook dat handelaars zich zouden inschrijven op Vlaanderen Online.

Zie ook: oproep van de foorreizigers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus