Jeugdbeweging bouwt fort en oefent danspassen

Jeugdbeweging bouwt fort en oefent danspassen

Wat heb je nodig voor een fort? Foto: bergrakkers

Tienen - Jeugdbewegingen missen hun weekeindrondes maar dat wordt gecompenseerd met opdrachten aan huis. Dat leert onder andere dat oud papier niets opbrengt maar dat je er wel een fort mee kunt bouwen.

Scous Bergrakkers geven een bestemming aan de kartonnen dozen van de bloeiende onlinehandel. De opdracht luidt: bouw een fort. Het is gezellig. Het wordt de ideale plek om je te verstoppen. Je kan er in slapen. Je kan het verven. Volgers krijgen online de benodigheden aangereikt: plakband, schaar, kussens, aanpalende meubilair, touw, kerstversiering... Nadien stuur je een foto naar leiding@bergrakkers.be

KLJ Oplinter maakt een krantje tegen de verveling. Druk dit zeker af en doe mee met de spannende teken- en knutselwedstrijd. Alle foto's van kunstwerkjes mogen worden doorgestuurd. Papierinzamelingen zijn opgeschort... omdat oud papier niets meer opbrengt. Maar de kermis van 26-29 juni wordt wel voorbereid.

KLJ Hakendover is al aan een negende opdracht toe: help vandaag minstens één keer afwassen of de tafel afruimen. Uitdaging 8 luidde: maak een klerenketting van minstens dertig kledingstukken door je huis. Er werden 1-aprilgrappen besteld. 

Scouts FOS De Hinde bestaat straks vijftig jaar en dat zal gevierd worden. Daarom gaat de aandacht nu naar inzameling van ledenadressen en meer. Tevens wordt met een voedselenquête onderzocht wie wat eet op het komende kamp. 

We zullen er een heus feestjaar van maken, met tal van activiteiten voor onze leden van vroeger en nu.

De stedelijke jeugddienst geeft tips voor veilige tijdsbesteding, soms met enig avontuur. Zo kwam er een skate@home opdracht: wie doet de zotste Axel Drop? Voor uw deur van de stoeprand, van een bankje in uw straat, van uw bedrand of van uw ma haar wasmachine? De jeugddienst is benieuwd naar de filmpjes. Het JAC staat open voor ernstiger thema's. Zoals: "Help, ik moet in mijn kot blijven en ik mis mijn lief!". JAC blijft bereikbaar.

KSA leeft met de Lockdown Friday: elke vrijdag wordt er een opdracht, een challenge,...  gegeven. Deze worden dan op de Instagramstory van @ksatienen gepost. Voorbeeld: het Paaskamp valt weg en dus ook de kampdans, maar dansmoves kun je ook filmen aan huis en insturen voor de wedstrijd. Het resutaat van de modeshow ("omdat de fashion week in Milaan niet is kunnen doorgaan") is al te zien. Je moet een outfit samen te stellen met spullen die je thuis vindt en die showen op de catwalk. Zoals hieronder:

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio