Gemeente verdeelt medisch beschermingsmateriaal

Gemeente verdeelt medisch beschermingsmateriaal

Foto: if

Glabbeek - De gemeente Glabbeek is gestart met de verdeling van 2.500 chirurgische mondmaskers, 3.500 mondmaskers FFP2 en 8.000 medische handschoenen.

De gemeente investeerde 15.000 euro in om alle lokale zorgverstrekkers maximaal te beschermen. Alle lokale zorgverstrekkers konden hun bestellingen doorgeven. Burgemeester en gemeentepersoneel brengen al het materiaal ter plaatse (zie foto). Maandag werden de huisartsen en het woonzorgcentrum Den Boomgaard al bevoorraad. De komende dagen krijgen ook de thuisverpleegkundigen, kinesisten, tandartsen, thuisdiensten van het OCMW, vroedvrouwen,… uit Glabbeek al dit materiaal thuis geleverd.

Burgemeester Peter Reekmans (DP): “In Glabbeek hebben we het gehad met de aankondigingspolitiek van de hogere overheden die al weken noodzakelijk beschermingsmateriaal in de media beloven voor de lokale zorgverstrekkers. Maar de enige waarheid is spijtig genoeg dat er de voorbije drie weken amper iets op het terrein geraakt. Daarom hebben we zelf een gemeentelijke strategische stock van medisch beschermingsmateriaal aangelegd."

"Ik kan als burgemeester alleen mijn collega’s oproepen hetzelfde te doen, want vanuit de federale overheid, Vlaamse overheid en de verdeelposten van de eerstelijnszones zal het ook de komende dagen en weken niet komen. Het is onbegrijpelijk dat een kleine gemeente dit op amper drie dagen georganiseerd krijgt waar alle andere overheidsinstanties in falen.”

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio