Werkgroep Toegankelijkheid eist snelle start heraanleg Grote Markt

Bij een eerdere demonstratie.

Bij een eerdere demonstratie.© Toegankelijk Tienen

Toegankelijk Tienen aanvaardt geen uitstel meer van de vernieuwing van de Grote Markt. "De werken kunnen met enige politieke moed aanstonds starten, gezien het wegvallen van Suikerrock", zo luidt het.

Raymond Billen

Toegankelijk Tienen ijvert voor de goede bereikbaarheid van openbaar domein, handel en instellingen, ongeacht uw fysieke toestand. De werkgroep verheugt zich op de aangekondigde verbeteringen van de Grote Markt. Ze ziet dat eindelijk een aannemer is aangeduid, dat de nutsbedrijven voorbereidingen troffen en dat de bumkes ten dele zijn gerooid.

"Dat de Grote Markt er binnenkort (over een jaar?) heel anders zal uitzien, kan onze volle steun meedragen. Voor vele burgers zal de Grote Markt toegankelijker worden", aldus de werkghroep. "In de overgang zullen veel inwoners, en ook personen met een beperking, even moeten verdragen dat het centrum van Tienen een tijd minder bereikbaar en toegankelijk zal zijn. Maar we sporen de stad aan om de werken snel aan te vatten. De reden voor het uitstel dit jaar (namelijk Suikerrock) is weggevallen. Er kan tijd gewonnen worden. Vertragingsmaneuvers of uitstel om welke reden dan ook zijn nu niet aan de orde. Toegankelijk Tienen aanvaardt geen uitstel meer. De werken kunnen met enige politieke moed aanstonds starten."

De Werkgroep, die werkt binnen het christelijke ziekenfonds, zegt "voorlopig vertrouwen in het stadsbestuur te hebben". Ze kijkt hoopvol uit naar een toegankelijke, fraaie, mooie en uitnodigende Grote Markt, inbegrepen een openbaar toegankelijk toilet.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio