Nutswerken op Grote Markt en aanpalende straten vanaf 11 mei

Nutswerken op Grote Markt en aanpalende straten vanaf 11 mei

Foto: googlestreetview

Tienen - Vanaf maandag 11 mei hervat Fluvius de nutswerken ter voorbereiding van de heraanleg van de Grote Markt.


De firma Viabuild uit Puurs-Sint-Amands sleept de opdracht in de wacht. De
heraanleg van de Grote Markt zal om en bij de zeven miljoen euro kosten, waarvan Fluvius ongeveer 1 miljoen euro voor zijn rekening neemt. Vanaf maandag 11 mei worden de voorafgaande aanpassingen aan leidingen hervat. Die waren op 17
maart stilgelegd omwille van de coronamaatregelen. Het gaat om oude hoofdleidingen
én de huisaansluitingen.

De bushalte op de Grote Markt wordt van maandag 11 tot en met maandag 25 mei niet bediend.

Maandag 11 en dinsdag 12 mei: 
De Dr. J. Geensstraat wordt afgesloten tussen de Danebroekstraat en de Grote Markt. Het kruispunt met de Danebroekstraat blijft toegankelijk. De Leuvensestraat is bereikbaar via de Grote Markt.

Dinsdag 12 tot vrijdag 15 mei:
De Grote Markt wordt vanaf galerij Creemers tot de Broekstraat afgesloten voor het verkeer. Leveringen blijven mogelijk. Het kruispunt Peperstraat/Broekstraat blijft toegankelijk voor het verkeer.

Maandag 18 mei: 
Het kruispunt Broekstraat/Peperstraat wordt afgesloten. De bewoners van de Minderbroedersstraat en de Peperstraat zullen hun straat kunnen verlaten via de Wolmarkt, waar de rijrichting tijdelijk wordt omgekeerd.

Dinsdag 19 mei tot woensdag 27 mei: 
De Peperstraat wordt afgesloten voor alle verkeer. De kruispunten Minderbroedersstraat/Wolmarkt en Broekstraat/Grote Markt blijven wel bereikbaar. Ook leveringen blijven mogelijk. De bewoners van de Minderbroedersstraat kunnen hun straat verlaten via de Wolmarkt, waar de rijrichting tijdelijk wordt omgekeerd.

Donderdag 28 mei tot dinsdag 2 juni:
Er wordt gewerkt op de Grote Markt ter hoogte van het ceremoniegedeelte en de nieuwe ingang van het stadhuis. De straat wordt hier afgesloten. Het kruispunt Broekstraat/Peperstraat blijft toegankelijk. Ook leveringen blijven mogelijk. Bezoekers van het stadhuis worden doorverwezen naar de ingang van het ceremoniële gedeelte.

Woensdag 3 juni: 
De Minderbroedersstraat zal in de voormiddag doodlopend worden ter hoogte van het
kruispunt met de Wolmarkt. De verbinding Wolmarkt/Peperstraat blijft mogelijk.
Aansluitend op deze werken wordt er in de namiddag gewerkt onderaan de Wolmarkt en wordt deze straat doodlopend. Op dat moment is de verbinding Minderbroedersstraat/Peperstraat opnieuw mogelijk.

Donderdag 4 juni:
Op donderdag 4 juni ‘20 zal de Danebroekstraat ter hoogte van de Dr. J. Geensstraat afgesloten worden. Plaatselijk verkeer is enkel mogelijk vanuit de Broekstraat tot aan de parking in de straat. Vanaf deze datum zullen de nutsmaatschappijen ook de woningen en handelszaken aansluiten op de nieuwe hoofdleidingen.

De werkgroep Toegankelijk Tienen zegt te hopen op een snelle doorstart van de werkzaamheden, zonder onderbreking voor bijvoorbeeld Suikerrock of Kweikersparade volgend jaar. De beweging gelooft in de voordelen van deze heraanleg van het openbaar domein, met begrip voor de toegankelijkheid en bereikbaarheid tijdens de werken voor personen met een beperking. De groep blijft hopen dat er nog een openbaar toilet bij kan.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio