"Ik laat me niet langer commanderen door wereldvreemde amateurs in de Wetstraat"

Burgemeester boos om wisselende richtlijnen voor bibliotheek en skatepark

Burgemeester boos om wisselende richtlijnen voor bibliotheek en skatepark

Peter Reekmans pakt het liever zelf aan. Foto: if

Glabbeek - Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) heeft het gehad met de immers wijzigende richtlijnen van de regering in de coronacrisis.

Reekmans geeft voorbeelden: "Woensdag, na afloop van de Nationale Veiligheidsraad, communiceerde de eerste minister dat de bibliotheken open konden blijven op afspraak. Op vrijdagavond communiceerde de Vlaamse regering dan weer aan de gemeenten dat de bibliotheken vanaf aanstaande maandag (18 mei) moeten heropenen met een resem aan richtlijnen, waarbij maatregelen zoals plexiglas, ontsmetting, een ticketsysteem, winkelmandjes,… moeten ingevoerd worden. Op zaterdag bekrachtigde de federale overheid deze gewijzigde Vlaamse richtlijnen. In Glabbeek heropenen we dus op maandag 18 mei de gemeentelijke bibliotheek niet met een vrije in- en uitloop voor de bezoekers en blijven we werken op afspraak."

"Hetzelfde verhaal met de skateparken, op woensdag werd beslist dat deze dicht blijven, op vrijdag lanceert de Vlaamse minister van jeugd ineens dat ze wel vanaf maandag 18 mei open mogen, maar onder toezicht. Hoe en wie dat toezicht moet organiseren is alweer het probleem van de gemeenten. Ook de gemeenten mogen steeds alle extra kosten door de richtlijnen die om de haverklap wijzigen blijven ophoesten. Ik heb al als burgemeester op zaterdag voor een oplossing gezorgd dat ons skatepark volgende week zaterdag 23 mei onder toezicht met openingsuren enkele dagen veilig open kan."

"Maar ik ga echt op een zondag niet zorgen dat morgen de bibliotheek opnieuw zonder afspraak open kan. Ik zou ten eerste niet weten waar wij op een zondag al het noodzakelijk materiaal voor een heropening zouden kunnen vinden. En ten tweede laat ik me niet langer commanderen door wereldvreemde amateurs in de Wetstraat die ons als gemeente al weken in de steek laten."

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio