Overheid dringt aan op creatie speelzones in de natuur

Overheid dringt aan op creatie speelzones in de natuur

De officiële aanduidingen. Foto: www.natuurenbos.be

Tienen / Hoegaarden - Tienen en Hoegaarden maken, blijkens het overzicht van de Vlaamse overheid, nog werk van een officiële speelzone.

Het doel van de Vlaamse overheid was om tegen medio 2018 in elke gemeente, waar mogelijk, nodig en nuttig, ten minste in één speelzone te voorzien. In 35 gemeenten was er eind december 2018 echter nog geen officiële speelzone aanwezig. In 23 van deze 35 gemeenten was er wel een concreet engagement, zo ook in Tienen en Hoegaarden.

Minister Zuhal Demir (N-VA) schat de verdere realisatie van de speelzones momenteel als volgt in: ­

Realisatie in 2020: Pepingen, Heers, Nieuwerkerken, Lierde, Herne, Wemmel ­ Realisatie in 2021-2022: Zele, Hoegaarden, Lennik, Tienen, Tremelo, Oostrozebeke, Spiere-Helkijn, Denderleeuw ­ In vijf andere gevallen blijft de timing nog onduidelijk, onder andere wegensnog aan te kopen grond.  

Speelzones zijn stukken natuurreservaat of bos waar kinderen, jongeren en hun begeleiders vrij kunnen spelen. Je herkent een officiële speelzone aan de bijbehorende bordjes. Een zomerspeelzone is een gebied dat niet het hele jaar opengesteld kan worden (bijvoorbeeld vanwege zeldzame, broedende vogels of kwetsbare voorjaarsflora). Voorbeelden zijn in Boutersem het Butselbos, in Glabbeek de Meenselbeekvallei en in Linter de Grote Getevallei.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio