Eerste in reeks kapellenwandelingen: digitaal door Meldert

Eerste in reeks kapellenwandelingen: digitaal door Meldert

In de St.-Ermelindiskapel. Foto: Raymond Billen

Hoegaarden - Davidsfonds Hoegaarden neemt je deze zomer mee naar het klein religieus erfgoed in eigen gemeente: online aangeboden wandelingen langs de kapellen.

De geplande tocht naar Scherpenheuvel kon niet doorgaan door het corona virus. Davidsfonds plant een nieuwe poging op 15 augustus 2020 als de coronamaatregelen het dan toelaten. Diegenen van jullie die hebben betaald kunnen hun geld terugkrijgen of zich aanmelden voor 15 augustus.

Intussen hebben de gemeente Hoegaarden en Hoegaards Erfgoed een inventaris van de kapellen gemaakt. Veldkapellen, boomkapellen, gevelkapellen,  bronkapellen, ... vallen onder het project Kapellekesbaan, te bekijken op de website www.kapellekesbaan.be.

Die kapellen zijn er gekomen in tijden van onzekerheid. Er is dus een zekere gelijkenis met het heden, hoewel de we nu rekenen op een goede zorgsector. Toch heeft corona ook ons dorpsleven veranderd. Bijvoorbeeld door het aanbod aan toeren in de eigen buurt. Davidsfonds biedt gidsen en plannetjes aan met luswandelingen langs klein verborgen erfgoed, geschikt voor individueel bezoek.

De eerste deelgemeente die aan bod komt  is Meldert: een route met tien kapellen, vergezeld van verhalen. De suggesties staan ook op www.kapellekesbaan.be
U kan de wandeling daar downloaden, of ze geprint afhalen op het toeristisch infopunt (Houtmarkt) of aanvragen via email. De volgende dorpen volgen de komende weken.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio