Waarom krijgen Waalse immo-voorstellen een Vlaams adres?

Waarom krijgen Waalse immo-voorstellen een Vlaams adres?

Le Petit Manoir blijkt in Opheylissem te liggen. Foto: googlestreetview

Tienen / Hoegaarden - Waarom wordt een herenhuis in Opheylissem te koop aangeboden alsof het in Tienen ligt? En een hoeve in Mont à Lumay in Hoegaarden?

Te koop: "Herenhuis in Tienen, provincie Vlaams-Brabant". Vraagprijs voor dit Petit Manoir, met zes kamers, is 599.000 euro. Dan kun je zeker zijn van ideale ligging nabij de E40, dichtbij het dorpscentrum met alle faciliteiten (school, apotheek, ..), grootwarenhuis naast de deur... Maar het gaat kennelijk niet om het centrum van Tienen, maar om een van de deelgemeenten van Hélécine. Le Petit Manoir ligt namelijk aan de Rue Armand Dewolf 27, in Opheylissem. Toegegeven, het is pas het tweede huis voorbij de gewestgrens, maar van "Tienen" in strikte zin toch al gescheiden door Bost en Goetsenhoven.

Om dezelfde reden is het even zoeken naar de hoeve (elders omschreven als villa, gerenoveerd in 2007) op het adres Mont à Lumay 22, 3320 Hoegaarden. Ze is te koop voor 699.500 euro. In de loop van de afgelopen maand is de omschrijving aangepast, zodat duidelijker wordt dat Mont à Lumay een gehucht van Zittert-Lummen, stad Geldenaken (Jodoigne), is. Zoals de naam het aangeeft ligt dat zelfs "en amont de" (stroomopwaarts van) Lummen. Maar voor de vergelijking van gemiddelde vraagprijzen wordt op de webiste naar de situatie in Hoegaarden verwezen. 

Ook wie een huis/villa denkt te kopen in Bierbeek (Opvelp) zou voor een verrassing kunnen komen te staan. Als troef wordt bij de vraagprijs (790.000 euro) gewezen op "Meerdaalbos en gehucht Mollendaal op wandelafstand". Maar in het detail wordt het adres gesitueerd in Nodebais (de Waalse gemeente Bevekom), rue Valise 1/B en dat ligt vijf kilometer van Mollendaal. De notitie "oprit E40 Boutersem op 9 km (via Opvelp)" klopt beter. Kortom, dit zijn allemaal verleidelijke aanbiedingen maar men verhuist je wel naar een ander gewest.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio