Stad versoepelt enkele coronamaatregelen

Heldenland heropent als anderhalvemeterspeeltuin, snelbalie op stadhuis opnieuw open

 Heldenland heropent als anderhalvemeterspeeltuin, snelbalie op stadhuis opnieuw open

Ook Heldenland mag opnieuw opengaan, zij het met maatregelen. Foto: mmv

Tienen - Na de buurtspeeltuinen gaat ook Heldenland op het Martelarenplein vandaag opnieuw open. Ook de snelbalie op het stadhuis en de visvijvers op het Vianderdomein mogen weer mensen ontvangen.

De stad Tienen versoepelt een aantal coronamaatregelen. Speeltuin Heldenland is vanaf vandaag opnieuw open. Er mogen maximum twintig kinderen tegelijkertijd spelen en ze moeten anderhalve meter afstand houden van kinderen die niet tot hetzelfde gezin behoren. Samenscholingen blijven verboden. De jeugddienst, Arktos en de lokale politie volgen de situatie op de voet.

Vissen in het Vianderdomein is ook opnieuw toegestaan voor leden van de Tiense Fishingclub. Niet-Tienenaars die een abonnement hebben bij de Tiense Fishingclub, mogen vanaf maandag 1 juni op weekdagen opnieuw komen vissen op het Vianderdomein. In het weekend blijven de visvijvers voorbehouden voor de inwoners van Tienen. De beperking van maximum dertig vissers verspreid over het hele domein blijft gelden en de vissers dienen nog steeds een veilige afstand te bewaren.

Afvalzakken en GFT-stickers zijn vanaf dinsdag 2 juni verkrijgbaar aan de snelbalie in het stadhuis. Om mensen met een beperkt budget toe te laten afvalzakken te kopen, zullen de grijze huisvuilzakken van 50 en 75 liter voortaan per stuk verkrijgbaar zijn. De snelbalie is iedere werkdag zonder afspraak open van 8u30 tot 12u30 (plus op dinsdag- en woensdagnamiddag en op dinsdagavond).  
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio