Volgende week asfalt voor De Blok in Hauthem

Volgende week asfalt voor De Blok in Hauthem

Foto: aquafin

Hoegaarden - Op dinsdag 2 juni en woensdag 3 juni wordt de rijweg van "De Blok" in Hauthem geasfalteerd.

Aquafin werkt fase 1 van zijn werkzaamheden in Hauthem af. De borduren werden deze week aangelegd. Op dinsdag 2 juni en woensdag 3 juni wordt de rijweg geasfalteerd. Nabij de kapel, richting Waversesteenweg, zijn grondwerken aangevat voor het pompstation voor het afvalwater. 

In fase 2 start de aannemer op maandag 8 juni met de opbraak van de weg in de zone tussen de Sint-Catharinakapel en de glasbollen. Daarna wordt er nieuwe riolering aangelegd. De vernieuwing van de rijweg zal voor het bouwverlof afgerond zijn. 

Na het bouwverlof werkt de aannemer verder vanaf de Sint-Catharinakapel. Dit zal gelijktijdig richting de Marollenkapel en richting de elektriciteitscabine zijn. Deze fase zou tegen eind 2020 klaar zijn.

Vanaf 8 juni tot aan het bouwverlof wordt omleiding ingesteld (zie kaart). Het dorp Hauthem blijft bereikbaar vanuit Meldert en Hoegaarden. Naar de huizengroep nabij de Marollenkapel wordt een eenrichtingscircuit ingesteld van en naar Overlaar, opgaand via de Langegrachtstraat en afdalend via de Catharinakapel/richting Peter van Molstraat en Zavelstraat (die Aquafi Tiensestraat noemt). 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio