Peter Reekmans wil waterleidingen herstellen in plaats van tarief opdrijven

Peter Reekmans wil waterleidingen herstellen in plaats van tarief opdrijven

Reekmans publiceerde over de werking van de nutsdiensten. Foto: if

Glabbeek - Peter Reekmans (LDD) reageert tegen een prijsverhoging van het drinkwater: "De enige oplossing tegen waterschaarste is eindelijk investeren in waterleidingen die niet meer lekken. De zoveelste factuur vanuit de Wetstraat doorsturen naar de bewoners van de Dorpsstraten is dus niet de oplossing."

"De oplossing voor watertekorten tijdens droogte is niet de prijzen verhogen, maar investeren in waterleidingen die niet meer lekken", aldus de burgemeester van Glabbeek. "Als Vlaams parlementslid volgde ik van zeer nabij het waterdossier in Vlaanderen. Zo ontdekte ik dat er bij de Watergroep in de periode 2009-2014 alleen al maar liefst dertig procent van het drinkwater verloren ging in de ondergrond door lekkende leidingen, wat zorgde voor forse verliezen."

"Het is onvoorstelbaar dat de Vlaamse regering die zelf verantwoordelijk is voor dit watertekort nu de Vlamingen finacieel wil laten opdraaien voor hun slecht waterbeleid. Je kan namelijk deze tekorten structureel oplossen door eindelijk eens gaan werk te maken van een duurzame vernieuwing van de ondergrondse waterleidingen. (...) Maar de problemen van droogte in Vlaanderen vergelijken met de droogte in Afrika is toch wel enorm lachwekkend. De enige oplossing stelde ik al meer dan vijf jaar geleden voor en dat is eindelijk optreden tegen de lekken." 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio