Oud-deken verwacht weldra herstart publieke kerkdiensten

Oud-deken verwacht weldra herstart publieke kerkdiensten

Joris Hardiquest in de dienst voor Pinksteren, vanuit Sint-Germanus. Foto: gilbert gijsens

Hoegaarden / Glabbeek - Hoegaardier Joris Hardiquest, nu pastoor in Sint-Germanus in Tienen, rekent op een snelle herstart van de publieke kerkdiensten. Ook de pastorale zone Glabbeek bereidt diensten voor, in de met name in de kerk van Kapellen.

Hardiquests dienst voor Pinksteren is, zoals alle vorige zondagsmissen, integraal te volgen op video. In Tienen is daarover een afspraak gemaakt met videoverslaggever Gilbert Gijsens. De opnames gebeurden telkens zonder publiek. In de dienst van dit weekend uit Joris Hardiquest de overtuiging dat erkende godsdiensten gauw opnieuw voor het (beperkt) publiek kunnen plaatsvinden. Voordien noteerde hij behoorlijk wat interesse voor de onlinemissen: "Ze spreken me erover aan in de winkel". 

Klik hier voor de mis van Pinksteren.

De pastorale zone Glabbeek maakt duidelijk dat woensdag aanstaande het thema op de Nationale Veiligheidsraad komt: "Het staat nu al vast dat in een eerste fase maximaal honderd mensen zullen mogen samenkomen. Dat heeft de bisschoppenconferentie afgesproken met de specialisten. Het gebruik van een mondmasker wordt aangeraden. Iedereen die de kerk binnengaat, ontsmet de handen met alcoholgel. Wie de communie uitreikt ontsmet de handen en draagt een mondmasker, houdt afstand en laat de hostie ‘eerbiedig vallen’ in de uitgestrekte hand van de gelovige. Tot nader order mogen de koren niet zingen."

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio