Tweede deel van de Schoolstraat krijgt nieuwe trottoirs

Tweede deel van de Schoolstraat krijgt nieuwe trottoirs

Foto: if

Glabbeek - Op de gemeenteraad van 11 juni zal de meerderheid het dossier voorleggen voor nieuwe trottoirs in het tweede deel van de Schoolstraat in Bunsbeek.

In 2018 werd er al een deel van de voetpaden vernieuwd in de schoolomgeving tussen het kruispunt met de Tiensesteenweg en de Vlaasstraat. Nu gaan komen ook de voetpaden van de Schoolstraat tussen het kruispunt met de Vlaasstraat tot Boeslinter aan de beurt.

Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij), bevoegd voor mobiliteit, kondigt aan: “Momenteel zijn we ook nieuwe voetpaden in de Baekveldstraat aan het leggen en aansluitend start ook de aanleg van nieuwe voetpaden in het tweede gedeelte van de Schoolstraat. De kostprijs van deze werken is geraamd op 80.000 euro. De vermoedelijke startdatum is voorzien tegen november 2019. Door de aanleg van nieuwe voetpaden in de Schoolstraat en de Baekveldstraat maken we de kern van Bunsbeek heel wat veiliger. De voetpaden zullen aansluiten met Boeslinter, waar we samen met de Pepinusfortstraat, Hoeledensesteenweg en Oplintersesteenweg in 2021 samen met de rioleringswerken nieuwe fietspaden zullen aanleggen.” 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio