Gemeente maakt zomerkampen KSA en Bunker Jeugd coronaproof

Gemeente maakt zomerkampen KSA en Bunker Jeugd coronaproof

Hilde Holsbeeks en Fien Goemans. Foto: if

Glabbeek - De gemeente voorziet KSA Glabbeek en Bunker Jeugd van beschermingsmateriaal zodat alles op kamp veilig kan verlopen.

Jeugdschepen Hilde Holsbeeks (Dorpspartij) in een mededeling: “De gemeente staat al sinds 2013 in voor gratis busvervoer van alle kinderen van KSA en Bunker Jeugd die op jeugdkamp gaan. De gemeente zorgt ook jaarlijks voor een containervrachtwagen om alle materiaal en bagage naar de kampplaatsen te vervoeren. Om nu alles coronaproof te laten verlopen, investeert de gemeente deze zomer in vier extra bussen om de bubbels van -12 en +12 te kunnen handhaven.”

Voorzitter van de jeugdraad Fien Goemans (Dorpspartij): “Wij kochten ook EHBO-rugzakken en coronapakketten met o.a. alcoholgel, handschoenen, mondmaskers,… Daarnaast krijgen beide jeugdverenigingen volgende week ook nog eens voor 3.250 euro aan middenstandscheques om voeding en extra materiaal voor hun kampen te kunnen aankopen bij onze lokale middenstand. In totaal investeren we deze zomer als gemeente en gemeentelijke jeugdraad voor ruim 5.650 euro extra om de zomerkampen coronaproof te maken."

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio