Jazz Tienen zet stappen vooruit als vzw

Jazz Tienen zet stappen vooruit als vzw

Jongste cd en sfeer bij Jazz Tienen (2019) Foto: Ernst Vranckx

Tienen - De nieuwe vzw Jazz Tienen zet de schouders onder het verspreiden van jazz en organiseert jamsessies en een festival.

Vzw Jazz Tienen bestaat nu officieel. Oprichters zijn Ernst Vranckx, Geert Claes, Jan Stabel, Christel Van der Vloed, Vanessa Van Genck. De zetel van de vereniging is gevestigd op Leopoldvest 65. De vzw heeft tot doel het organiseren van concerten en evenementen met jazzmuziek en alle nevenactiviteiten daarbij. De groep is al langer actief, denk aan de eerste editie van Jazz Tienen en in de zomerse Paterskerk in 2019.

Van voorzitter/leraar Ernst Vranckx kwam eerder dit jaar de cd Things as they Are, in trio met  Paul G. Ulrich en Kris Duerinckx, uit op het label Eden River Records. Sedert januari 2020 werkt hij samen met de Nieuw-Zeelandse saxofonist Hayden Chisholm en de Duitse contrabassist David Helm. De eerste kwartet opnames met opnieuw Kris Duerinckx aan de drums zijn ondertussen achter de rug. In en rond Tienen is hij één van de promotoren van de Belgische jazzscene. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio