Afscheidsbrief voor de kermispony's

Afscheidsbrief voor de kermispony's

Op een vorige kermis in Tienen. Foto: Raymond Billen

Tienen - Alain Andries, promotor van de kermissen, laat Marcel Turelinckx aan het woord. Hij dient te stoppen met de pony's op de kermis.

De stopzetting van ponyattracties is een beslising van minister Ben Weyts (N-VA). Turelinckx spreekt van "een pijnlijke beslissing" maar hij zal stoppen met reizen met zijn pony’s in december 2022. Intussen heeft hij een nieuwe zaak in de maak waarmee hij zijn vaste plaatsen in de verschillende steden mag en kan bezetten. Wat dat inhoudt blijft nog geheim. De pony’s houdt de man bij zich aan huis, tot ze van nature sterven.

Marcel Turelinckx: "Het was een pijnlijke beslissing maar het leven staat niet stil. Al die kindjes die pony kwamen rijden zal ik missen. Er zijn er bij geweest vanaf een half jaar, die nadien topruiters zijn geworden. De kermispony’s zijn mijn leven waarvoor ik gevochten heb tegen iedere dierenactivist. Ik won, omdat ik de dieren verzorgde zoals kinderen. Het einde komt in zicht. Ik zal niet met de vinger wijzen naar de minister, want dit is diplomatisch zorgvuldig uitgepraat. Ik heb verscheidene malen bij Weyts aan tafel gezeten en dat is goed verlopen."

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio