Ook zustergemeente tegen appartementenbouw

Ook zustergemeente tegen appartementenbouw

Hoegaarden / Moergestel. Foto: goolestreetview

Hoegaarden - Kennelijk woedt op méér plaatsen het debat voor en tegen appartementen de dorpscentra.

Bewoners van "zustergemeente" Moergestel (Noord-Brabant) organiseren een infoavond als verzet tegen de voorgenomen appartementenbouw. Ze reageren tegen een bouwaanvraag voor gronden aan het Medisch Centrum. Tien jaar geleden bestond de optie om in de tuin zes grondgebonden woningen te bouwen. Nu verkoopt de woningcorporatie de grond aan de meestbiedende. Een projectontwikkelaar plant nu een flatgebouw van drie verdiepingen, met 21 appartementen.

Moergestel is, via de Ermelindistraditie van Meldert, officieus een zustergemeente van Hoegaarden geworden. Dat uitte zich in deelname aan processies, tentoonstellingen, een langeafstandsfietstocht, zelfs een politieke koers op rollen...

Per toeval blijkt er ginds een discussie te zijn ontstaan, identiek aan die voor Hoegaarden-centrum. Hier is, inspelend op evoluerende regelgeving, bouw op drie bouwlagen toegelaten. Dat leidde tot protest tegen een bouwvraag voor de Walestraat en commentaar op een ander plan - van dezelfde ontwikkelaar- voor de Gasthuisstraat. De "Walestraat" leidde tot een wisselmeerderheid binnen de gemeenteraad op dat ene punt. Het schepencollege heeft de opmaak aangekondigd van een beleidsnota rond het thema.

Terzijde: Van 3 tot en met 7 juli staat de kermis in Moergestel, de eerste na de lockdown. Daarmee heeft de kermis in Moergestel de landelijke primeur voor Nederland. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio