De ons meest nabije lokale radio: RCJ op fm 106,5

De ons meest nabije lokale radio: RCJ op fm 106,5

Foto: ebay

Hoegaarden - 't Is Carnaval en dat was goed te horen gisteravond op de radio.

Als je Hoegaarden nadert op de autoweg komt Radio Centre Jodoigne erdoor. Dat is een zender uit Geldenaken (Jodoigne Souveraine) die uitmunt door zijn eigenzinnige ouderwetsheid en consequent houterige presentatie. Dat is om die reden een uitblinker tussen de lokale zenders.

Voeg daar aan toe zijn voorliefde voor het wat gedateeerd chanson, op tijd en stond een streep orgelmuziek en een verrassende voorkeur voor (onze) Paul Severs (in het Frans)... In het reclameblok kom je houthandel Vandermoplen steevast tegen. Plus: je hoort regelmatig een Nederlandstalig lied, bijna zo vaak als op de vrt.

Dat was dus gisteren ook het geval. Je weet niet wat je overkomt ter hoogte van Oorbeek als, na een Franse inleiding, het gaat van 'Dus heb ik worstjes op mijn borstjes, Preitjes op m´n dijtjes, Karbonades en salades op m´n bil, Ja worstjes op m´n borstjes, Bietjes op m´n knietjes, En op mijn hoofd een haantje uit de gril' (Ria Valk).

Gevolgd door: 'Marietje was een keertje vroeg opgestaan, Het was pas kwart voor acht
Marietje was een keertje vroeg opgestaan, Het was pas kwart voor acht, Want ze wilde naar het bos toe gaan, Hai lie hai loo het bos toegaan.'

Waarde lezer u ziet dat het Nederlands toekomst heeft. Als een Waalse bezoeker in de Tuinen van Hoegaarden u straks begroet met 'Ha lie hai loo' dan weet u hoe dat komt. U groet dan terug door het hoofd te ontbloten en dat haantje af te nemen.

Radio Centre Jodoigne (RCJ) is een radiio gespecialiseerd in het lied vande jaren zestig op fm 106,5 fm. Aanbevolen.
Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio