Burgemeester wordt ridder in Orde van de Roerstok

Burgemeester wordt ridder in Orde van de Roerstok

Theo Vervloet, voorzitter der Belgische Brouwers Foto: Herremans

Hoegaarden - De Ridders van de Roerstok, het officiële brouwersgenootschap van belgië, vergadert op vrijdag 27 maart in het Kouterhof. Enkele prominenten worden tot ridder geslagen. Onder hen burgemeester Jean-Pierre Taverniers.
Lees verder.

Op vrijdag 27 maart vieren de Ridders van de Roerstok der Brouwers naar jaarlijkse traditie het Feest van Koning Gambrinus. Het gaat om een groots sectorfeest waaraan zowat heel de Belgische brouwerswereld deelneemt. Het Feest van Koning Gambrinus is een belangrijk evenement van de Ridders van de Roerstok der Brouwers, die vooral bekendstaan als organisator van het Weekend van Belgisch Bier, dat elk eerste weekend van september plaatsvindt op de Brusselse Grote Markt.

 

Naast de balans van de brouwsector en de voorbereiding van activiteiten ter promotie van het Belgisch bier, maakt de Acadamische Zitting met de intronisatie van nieuwe Ridders een essentieel onderdeel uit van dit traditiegebonden evenement. Staatssecretaris Etienne Schouppe (CD&V), Jean-Michel Javaux (Ecolo) en Jean-Pierre Taverniers (CD&V) worden tot Ridder geslagen.

 

Het gezelschap brengt de hele dag door in Hoegaarden. Het bezoekt de brouwerij De Kluis, onder leiding van directeur Anne Ghanima. Theo Vervloet, voorzitter van de Belgische Brouwers, zit de dag voor. Hij was eerder al te gast in Hoegaarden als gastspreker bij het ereburgerschap van Pierre Celis.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio