Goede punten voor parking E40 Hoegaarden

Hoegaarden - Het Kwaliteitsmerk van de autosnelwegparkings bekroont parkings die voldoen aan de strenge eisen van de Vlaamse overheid voor onder meer netheid en veiligheid. Het Kwaliteitsmerk 2009 met één ster wordt toegekend aan acht parkings. Daarbij hoort de parking (met tankstation ,shop, eetgelegenheid) in Hoegaarden (Kapitalenberg).

De Vlaamse overheid is eigenaar van alle autosnelwegparkings, maar de meeste daarvan zijn in concessie gegeven aan privé-uitbaters die er commerciële activiteiten uitvoeren: ze beheren een tankstation, winkel, snackbar, restaurant of motel. Uiteraard moeten die uitbaters alle concessievoorwaarden én de veiligheidsregels respecteren. Daarnaast laat de Vlaamse overheid elke parking minstens drie keer per jaar inspecteren door een onafhankelijk organisme.

Daarvoor heeft de Vlaamse overheid een gedetailleerd kwaliteitssysteem opgesteld, in overleg met de uitbaters en de merken. Honderden aspecten van de dienstverlening worden onder de loep genomen, van verlichting en informatievoorziening tot netheid en hygiëne. In 2008 hadden dertien parkings het Kwaliteitsmerk behaald. Dit jaar zijn het er maar elf. Tijdens het afgelopen jaar hebben automobilisten en vrachtwagenchauffeurs aanzienlijk meer vuilnis op de parkings achtergelaten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio